Tiedotearkisto

Vedenkeittokehotus jatkuu Jyskän – Vaajakosken -alueella ja Vaajakoskelta vettä saavissa vesiosuusku

24.08.2009 12:18

Vedenkeittokehotus jatkuu Jyskän – Vaajakosken -alueella ja Vaajakoskelta vettä saavissa vesiosuuskunnissa

Vedenkeittokehotus Vaajakoskella ja sieltä vettä saavissa vesiosuuskunnissa jatkuu. Asiasta päätti terveydensuojeluviranomainen viikonlopun näytteiden tulosten perusteella.

Keittokehotus jatkuu ainakin torstaihin 27.8. saakka. Näytteiden ottoaluetta laajennetaan ja näytteiden määrää lisätään. Ennen keittokehotuksen purkamista halutaan saada useampi puhdas tulos ja varmistua siitä, että vettä desinfioiva kloori on kulkeutunut myös verkoston perukoille.

Jyväskylän Energia jatkaa verkoston huuhtelua. Terveydensuojeluviranomainen kehottaa asukkaita juoksuttamaan vettä tavallista enemmän, jotta kloorauksen vaikutus ulottuisi putkiston kaikkiin osiin.

Perjantaina 21.8. annettu vedenkeittokehotus koskee Vaajakoskelta Jyskään ulottuvaa aluetta sekä Oravasaaren ja Leppälahti-Savio -vesiosuuskuntien alueita.

Keittokehotus koskee koko Vaajakosken aluetta lukuun ottamatta Jyskässä Tammitien pohjoispuolista aluetta (Asmalampi ja Sulunperä). Alueeseen eivät kuulu myöskään Vaajakosken uimahallilta pohjoiseen ja itään sijaitsevat alueet (Tölskä ja Kaunisharju).

Keittokehotus koskee myös Haapaniemeä, Hupelia, Kanavuorta, Ruokosaarta ja Leppälahtea. Keittokehotusalue ulottuu lisäksi Oravasaaren ja Leppälahti-Savion vesiosuuskuntien alueelle. Vaajakosken keskustan tuntumassa keittokehotusalueeseen kuuluu lisäksi Konttisentie. Kartta alueesta löytyy tästä linkistä.

Vatsasairaita ei normaalia enempää

Jyväskylän kaupungin terveysviranomaisen 19.8. ottamien veden valvontaohjelmaan kuuluvien vesinäytteiden tuloksista löytyi merkkejä E-kolibakteereista ja koliformisista bakteereista. Löydökset ovat ns. indikaattoribakteereita. Ne osoittavat mahdollista ulosteperäistä saastutusta, jolloin tautivaara on mahdollinen.

Maanantaiaamuisten terveysvalvonnan tietojen mukaan sairastuvuus alueella oli normaalia. Tällä hetkellä ei siis ole syytä epäillä vesivälitteistä vatsatautiepidemiaa.

Vettä keitettävä vähintään viisi minuuttia

Keittokehotus tarkoittaa sitä, että kaikki talousvesi (ruoka- ja juomavesi) on toistaiseksi keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Vesi on keittämisen jälkeen käyttökelpoista myös jäähdyttyään. Jos tuoreena tarjoiltavat elintarvikkeet huuhdellaan, tulee huuhtomiseen käyttää keitettyä vettä. Keittämätöntä vettä voi kuitenkin käyttää peseytymiseen normaalisti, ellei siinä ole poikkeavaa väriä tai hajua. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on pesun jälkeen kuivattava huolellisesti.

Keittokehotus on voimassa, kunnes sen päättymisestä tiedotetaan. Keittokehotuksen päättymisen ratkaisee terveydensuojeluviranomainen. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran torstaina Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän Energian nettisivuilla osoitteissa www.jyvaskyla.fi ja www.jenergia.fi.

Lisätietoja terveydensuojeluviranomaiselta: Ympäristöterveysjohtaja Kari Lampivuo puh. 050 590 1010, johtava terveystarkastaja Kirsti Leppänen puh. 040 755 1444 ja johtava terveystarkastaja Virpi Rossi puh. 050 381 9620. Lisätietoja Jyväskylän Energialta: Vesijohtaja Markku Hantunen, puh. 050 3100 140.JYVÄSKYLÄN KATUVALAISTUS

Kaupungin katuvalaistuksen omistaa Jyväskylän kaupunki ja sitä hallinnoi kaupunkirakennepalvelujen yhdyskuntatekniikan vastuualue.

Lisätietoja katujen valaistuksesta löytyy sivulta:
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunkirakennepalvelut/yhdyskuntatekniikka/ulkovalaistus

Ulkovalaistusta koskevat vikailmoitukset: Jyväskylän kaupungin vikailmoitusten palvelunumero, puh. 0800 911 99.
Katuvalojen vikailmoitus sähköpostitse

SULJE