Tiedotearkisto

Keljonlahden ja Rauhalahden voimalaitosten jäätiedotteet

04.02.2011 16:41

Keljonlahden voimalaitoksen jäätiedote 3.2.2011

Jyväskylän Voima Oy varoittaa Keljonlahden voimalaitoksen jäähdytysvesien aiheuttamasta jään heikentymisestä Keljonlahdella ja Pohjois-Päijänteellä. Sään lauhtumisen takia jäät voivat ohentua nopeastikin oheisessa kartassa ilmoitetusta, joten kehotamme jäillä liikkujia erityiseen varovaisuuteen.

Jäätilanne kartoitetaan Keljonlahden voimalaitoksen ajon aikana talvisin pääsääntöisesti kerran viikossa ja julkaistaan aina perjantaihin mennessä osoitteessa www.jenergia.fi – karttaan pääset tästä linkistä. Samassa kartassa on esitetty sekä voimalaitoksen suunnitteluvaiheessa mallinnettu laskennallinen vaara-alue että kulloinkin mitatut todelliset jäänvahvuudet.

Ensimmäinen kartoitus päästiin tekemään 3.12. voimalaitoksen edustalla. Mittauspisteiden verkostoa laajennetaan jatkossa jäiden kantavuuden mukaan. Kartoitus lopetetaan kevättalvella, kun jäätilanne käy mittaajille vaaralliseksi.

Muuttuva vaara-alue merkitään jäälle merkkikepeillä ja lippusiimoilla siellä, missä on tai on ollut yleinen latu- tai kelkkareitti.

Jäällä liikuttaessa on hyvä muistaa terve varovaisuus, sillä mittaaminen ei takaa jään vahvuutta muualla kuin mittauskohdissa mittaushetkellä: jäätilanne vaihtelee talvellakin, ja keväällä jää voi sulaa nopeasti. Myös voimalaitoksien ajotilanteet vaihtelevat. Jäällä liikutaan aina omalla vastuulla.

Rauhalahden voimalaitoksen jäätiedote

Jyväskylän Energiantuotanto Oy varoittaa Jyväsjärvellä liikkujia siitä, että järven Rauhalahden puoleisessa päässä voimalaitoksen edustalla jää on heikompaa kuin muualla Jyväsjärvessä.

Jyväsjärvestä otetaan kylmää vettä, jota kierrätetään voimalaitoksen jäähdytysjärjestelmässä. Puhdas, noin 10 astetta lämmennyt vesi, palautetaan takaisin järveen. Liikkumista kehotetaan välttämään voimalaitoksen edustalla olevan sulan alueen läheisyydessä.JYVÄSKYLÄN KATUVALAISTUS

Kaupungin katuvalaistuksen omistaa Jyväskylän kaupunki ja sitä hallinnoi kaupunkirakennepalvelujen yhdyskuntatekniikan vastuualue.

Lisätietoja katujen valaistuksesta löytyy sivulta:
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunkirakennepalvelut/yhdyskuntatekniikka/ulkovalaistus

Ulkovalaistusta koskevat vikailmoitukset: Jyväskylän kaupungin vikailmoitusten palvelunumero, puh. 0800 911 99.
Katuvalojen vikailmoitus sähköpostitse

SULJE